Energieprijzen 2016

Energieprijzen 2016

De energieprijzen in 2016 dalen licht ten opzichte van 2015. Wat betekent dit voor uw energierekening en hoe kunt u het best profiteren van deze daling in energieprijzen? Vind hier de antwoorden op vragen over energieprijzen 2016.

Hoeveel dalen de energieprijzen in 2016?

De 3 grootste energieleveranciers (Nuon, Essent, Eneco) hebben aangekondigd dat ze hun energieprijzen in januari 2016 zullen verlagen ten opzichte van de energieprijzen van begin 2015. Een gemiddeld gezin bespaart door de prijzendaling zo’n € 85,-.

Waarom dalen de energieprijzen in 2016?

De oorzaak van uw lagere energierekening zit voornamelijk in de daling van de transportkosten. De Autoriteit Consument & Markt heeft de tarieven die netbeheerders in rekening brengen voor het transport van gas en stroom door het energienetwerk verlaagd. Helaas wordt deze daling voor een deel tenietgedaan door hogere heffingen en belastingen.

Zo bespaar je tot honderden euro’s

Door gebruik te maken van onze energievergelijker krijgt u een goed beeld van de huidige energieprijzen. Zo is te zien dat veel variabele contracten vaak een paar honderd euro duurder zijn dan 1 jarige vaste contracten. Wij raden dan ook aan om een 1 jarig contract met vaste energieprijzen af te sluiten. De daling in energieprijzen zal niet groot genoeg zijn, om het grote verschil in prijs tussen vaste en variabele contracten te compenseren. Daarnaast kunt u elk jaar gebruik maken van overstapbonussen en kortingsacties. Wacht dus niet langer en begin vandaag nog met het vergelijken van energieprijzen en bespaar op de energierekening van 2016.

2016_tarieven