Energieprijzen 2013

Energieprijzen 2013

EnergieprijsIn 2013 zullen de energieprijzen gaan dalen ten opzichte van 2012. Wat betekent dit voor uw energierekening en hoe kunt u het beste profiteren van deze daling in energieprijzen? Vind hier de antwoorden op vragen omtrent energieprijzen 2013.

Hoeveel dalen energieprijzen in 2013?

De 3 grootste energieleveranciers (Nuon, Essent, Eneco) hebben aangekondigd dat ze hun energieprijzen in 2013 zullen verlagen ten opzichte van de energieprijzen van 2012. Een gemiddeld gezin zou hierdoor zo’n 80 euro moeten kunnen besparen. In de praktijk zal dit lager zijn omdat de energiebelasting in 2013 omhoog gaat. Hierdoor zal de gemiddelde besparing tussen de 50 en 60% lager uitvallen, wat betekent dat een gemiddeld gezin maar rond de 30 a 40 euro op de energierekening kan besparen in 2013.

Waarom dalen energieprijzen in 2013?

Door de economische crisis zijn er veel bedrijven die minder gas afnemen, hierdoor is een reserve ontstaan en is de wereldwijde inkoopprijs van aardgas gedaald. Dit betekent dat energieleveranciers hun gas goedkoper inkopen en de energieprijzen in 2013 kunnen verlagen.

Helaas wordt deze daling deels tenietgedaan door de verhoogde btw en verhoging van de belasting op grijze energie. Zo wordt de belasting op zowel aardgas als kolen verhoogd met 1%. Het effect hiervan op de energierekening is kleiner als er groene stroom wordt afgenomen, maar verwacht niet honderden euro’s te besparen door volledige over te stappen op groene stroom.

Hoe het best te profiteren van dalende energieprijzen in 2013?

Door gebruik te maken van onze energievergelijker krijgt u een goed beeld van de huidige energieprijzen. Zo is te zien dat veel variabele contracten vaak een paar honderd euro duurder zijn als 1 jarige vaste contracten. Wij raden dan ook aan om een 1 jarig contract met vaste energieprijzen af te sluiten.

De daling in energieprijzen zal niet groot genoeg zijn, om het grote verschil in prijs tussen vaste en variabele contracten te compenseren. Daarnaast kunt u elk jaar gebruik maken van overstapbonussen en kortingsacties. Wacht dus niet langer en begin vandaag nog met het vergelijken van energieprijzen en bespaar op de energierekening van 2013.

Direct energie vergelijken